fbpx
  /  Stories   /  Kiro by Kim

Kiro by Kim

 Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot een eigen label van exclusieve handgemaakte knitwear. Kim Chen begon met het breien van grote sjaals in gewaagde kleuren. Door voortdurend nieuwe ontwerpen te creëren stroomde de bestellingen binnen waardoor het label Kiro by Kim officieel is ontstaan in 2009. Kim streeft naar goede duurzame kwaliteit, alles wordt handgemaakt in Rotterdam van zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige garens. 

Haar eerste verkooppunt was een high end winkel in Rotterdam genaamd Wendela van Dijk. Hier kwamen voormalig stylisten Fred van Leer en Danie Bles vaak voor hun styling werk. Zij waren helemaal weg van de producten en hebben Kiro by Kim gebruikt voor hun magazines. 

Na advies van een klant gevolgd te hebben heeft ze contact opgenomen met mode- en celebrity-styliste Lonneke Nootenboom. Ze was er helemaal weg van. Lonneke had veel contacten, zoals bijvoorbeeld Leontine Borsato enz. Hierdoor groeide haar bedrijf en kwamen de aanvragen van winkeliers binnen. Kim had geen idee dat haar label een succes zou worden en was er zelf niet op voorbereid. Nu bestaat haar label al bijna 12 jaar en loopt het nog steeds super goed. Ze heeft veel terugkerende klanten en duiken de Kiro’s vaak op in vintage designer winkels wat haar label sustainable maakt. 

De knits van Kim zijn onderscheidend van andere merken omdat het heel herkenbaar is. Er worden unieke combinaties van garens gebruikt en hebben ze een luxe uitstraling, ze zijn goed afgewerkt en worden ze in Nederland geproduceerd waardoor er goed opgelet kan worden op het hele producten proces. De garens die gebruikt worden voor de Kiro’s komen overal vandaan en zijn anders dan garens uit een wolwinkel. 

Bij Biggles Amsterdam zijn we trots dat we dit merk kunnen verkopen omdat we staan achter hun doelen en intenties tegenover de wereld. Wij staan achter merken die zich bezighouden met sustainability en de wereld zo een verbeterde plek kunnen maken. 

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Subscribe and get 10% off new collection

d
order your gift card