Filippa K

Filippa K

Filippa K werd in 1993 opgericht door Filippa Knutsson, Karin Hellners en Patrik Kihlborg en pionierde met de nu iconische look van het Scandinavische minimalisme. Ze zagen een behoefte aan eenvoudige, goed gemaakte kledingstukken die beantwoorden aan de echte ervaringen van het dagelijks leven, terwijl stijl en comfort in gelijke mate in balans zijn.De visie van Filippa Knutsson op een ongecompliceerde, wenselijke en duurzame garderobe is vandaag de dag nog net zo relevant als toen ze het merk in de jaren 90 aan haar keukentafel startte. De confectiekleding en accessoires van het label blijven klassiek opnieuw definiëren door middel van een progressieve lens met doordacht vakmanschap en aandacht voor detail.

DUURZAAMHEIDSPIJLERS

Filippa K ontwerpt voor de volledige levenscyclus van een kledingstuk met de bedoeling om het te verminderen, te repareren, te hergebruiken en te recyclen.  

Traceerbaarheid

Filippa K werkt eraan om elk materiaal, van vezel tot kledingstuk, te traceren met transparantie en sociale verantwoordelijkheid in de hele toeleveringsketen. 

Impactvermindering

Filippa K meet de productie- en organisatorische impact om onze ecologische voetafdruk actief te verkleinen.

Categorieën: